Nedjelja, 21 travnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKKulturaFOTOGALERIJA, VIDEO Proslava 30 godina klape Adrion u tučepskom 'hramu kulture'

FOTOGALERIJA, VIDEO Proslava 30 godina klape Adrion u tučepskom ‘hramu kulture’

Proslava 30 godina legendarne makarske klape Adrion održana je u petak navečer u prepunom prostoru i izvrsnoj atmosferi Tomića dvora, u jednoj od najposjećenijih večeri kulturnih programa tučepske konobe KUS Njega.

Bila je ovo prilika da brojna publika još jednom uživo čuje članove Adriona ( Bojan Mileta, Igor Gojak, Matko Šabić, Josip Marinović, Zvonko Gilić, Ivo Babić i Tomislav Gilić ) u zajedničkoj izvedbi,

te da se prisjeti odabranih trenutaka iz povijesti klape kroz video materijal sastavljen od brojnih arhivskih snimaka Željka Pašalića, televizijskih nastupa Adriona na festivalima te drugog zanimljivog materijala.

Dragocjene snimke naposljetku su u studiju Pašalić spojene u 38-minutni film čija je naratorica naša radijska voditeljica Snježana Šulenta, koja je ujedno bila i voditeljica ove klapske večeri u konobi KUS Njega.

Film o klapi Adrion dostupan je na Youtube kanalu Makarske televizije.

Klapski petak u Tučepima upotpunili su i gosti iznenađenja, novooformljena makarska klapa Arona koja je prvi put zajedno nastupila pred većom publikom.

Kako je u uvodu napomenuo domaćin Damir Tomić, sezona događanja u konobi KUS Njega nastavlja se 16.ožujka gostovanjem našeg književnika i dramskog umjetnika Enesa Kiševića, dok će u onom glazbenom dijelu nastupiti dječja klapa Biokovo, ali i ‘mladi kantautor’ Damir Tomić Maduna.

Atmosfera u Tučepima nastavila se do kasnih sati a kao i svakog petka, događanja je popratio objektiv našeg Gorana Morovića.
MD/foto Goran Morović

- Oglas -