Subota, 13 travnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaFLORA I FAUNA JADRANA Arbunove edukativne radionice popratilo gotovo 300 djece

FLORA I FAUNA JADRANA Arbunove edukativne radionice popratilo gotovo 300 djece

U proteklih tjedan dana gotovo tri stotine makarske djece pohađalo je seriju edukativnih radionica o flori i fauni Jadranskog mora, a koje su se svakodnevno održavale u prostorijama PŠRD Arbun.

Vrijedna inicijativa djelo je predsjednika PŠRD Arbun Mate Letice, predavača i iskusnog ribara Zorana Olujića te tajnika društva Frane Filipetija, a koji su u dogovoru s ravnateljicom Dječjeg vrtića Biokovsko zvonce Anelom Židić, podučavali makarsku djecu o bogatstvu biljnog i životinjskog svijeta našeg podmorja .
– Osnovni cilj nam je bio da se djeca upoznaju s ribama i ostalim stanovnicima našeg mora, da ponešto nauče o važnosti ekološke svijesti i čuvanju prirode, ali isto tako, možda netko od njih na ovaj način zavoli i ribarstvo te u budućnosti bude naš član. Zahvaljujemo se svim odgojiteljicama Biokovskog zvonca bez kojih ove radionice ne bi bile moguće – kazao nam je tajnik Frane Filipeti. Iz PŠRD Arbun su za skoru budućnost najavili još ovakvih i sličnih događanja, a posebno se zanimljivim čini najava škole ribarenja za djecu pod nazivom Mali ribar, koja će s radom započeti u mjesecu rujnu.
O.F. / foto PŠRD Arbun

- Oglas -