Subota, 13 travnja, 2024
NaslovnicaSPORTBORISLAV BOĆO VUKOVIĆ, SPORTSKI DIREKTOR MNK NOVO VRIJEME APFEL Želimo zadržati ovu...

BORISLAV BOĆO VUKOVIĆ, SPORTSKI DIREKTOR MNK NOVO VRIJEME APFEL Želimo zadržati ovu ekipu i dovesti još jedno vrhunsko pojačanje

Kada bi priču o prvoligaškom životu MNK Novo Vrijeme Apfel sveli samo na najosnovnije podatke, to bi izgledalo ovako – sedam odigranih sezona, šest dostignutih polufinala, tri finala doigravanja te dvije titule prvaka Hrvatske u futsalu. Osvajanjem drugog naslova za redom, kojeg su potvrdili ukupnim finalnim skorom od 3:0 protiv Vrgorca, ova sjajna ekipa upisala se u sportsku povijestu našeg grada kao jedan od njegovih najsupješnijih kolektiva i drugu godinu za redom će nastupati u elitnom futsal natjecanju, Ligi prvaka. Iako se slavlje nakon posljednje, infarktne, utakmice protiv Vrgorčana (7:7 u regularnom dijelu te 3:2 na penale) praktički još nije ni stišalo, pred vodstvom Novog Vremena Apfel već sada stoje novi izazovi, od kojih je glavno pitanje u kojem će sastavu šampionska momčad dočekati novu sezonu. Tim smo povodom nakratko porazgovarali sa sportskim direktorom kluba Borislavom Vukovićem Boćom koji nam je najavio interesantan prijelazni rok.

– Naša želja je jasna, zadržati ovu ekipu na okupu i pojačati je još jednim vrhunskim igrače. Mislim da će se maksimalno do kraja ovog tjedna iskristalizirati situacija oko tog, od danas najvažnijeg, pitanja – odgovara nam Vuković, dodavši da će najviše posla biti oko zadržavanja trojice stranaca koji su svojim igrama osvojili srca makarske publike. – Naši domaći igrači, Makarani i Splićani, nisu upitni, međutim treba uzeti u obzir da naši Brazilci, Lucao i Dudu, možda imaju svoje planove, slično je i sa Igorom Osredkarom koji je do sada na neki način postao i jedan od sinonima našeg kluba, no i on ima obitelj koja nije u Makarskoj, s druge strane se po godinama bliži i zalasku karijere, tako da nam u idućih nekoliko dana slijede razgovori nakon kojih će sve biti jasnije. Naš prioritet je potvrditi ovogodišnji sastav u novoj sezoni te zaokružiti jedan četverogodišnji plan, a ako to napravimo sigurno ćemo dovesti još jedno pravo pojačanje. Ukoliko se naši planovi oko toga ne ostvare, onda ćemo zasigurno dovesti i još pojačanja jer će se u prijelaznom roku svakako i nas nešto morati pitati. Prvaci smo dvije godine za redom i definitivno smo zanimljivi igračima – kazat će Borislav Vuković.

Lani je MNK Novo Vrijeme iznenadilo u Ligi prvaka prolaskom među 16 najboljih, gdje su između ostalog u grupi igrali i protiv kasnijeg prvaka Europe Sportinga. Kako smatra sportski direktor Novog Vremena Apfel, ponavljanje lanjskog dosega bio bi veliki uspjeh. – Teško je u našem kontekstu govoriti o ‘iskoraku’ u Europi jer sljedeći korak nakon onog od prošle godine znači nešto što košta milijun eura, a ni toliki budžet ne garantira da bi prošli dalje. Vidjeli ste lani, Sporting je na kraju osvojio Ligu prvaka, a dosta je klubova s višestruko većim budžetom od nas i koji troše mnogo više sredstava, a ne mogu upasti među četiri najbolja. Mi Europu shvaćamo kao nagradu za godinu dana krvavog rada i već je plasman među 16 ‘puna šaka brade’ te vrhunski motiv igračima i čitavom klubu za raditi dalje. Lani smo imali neprocjenjivo iskustvo, nadam se da ćemo i ovaj put naše navijače učiniti ponosnima – govori sportski direktor Novog Vremena Apfel.

O.Franić

- Oglas -