Subota, 20 travnja, 2024
NaslovnicaAKTUALNOMAJSTOR AKROBACIJA Baškovođanin na Svjetskom prvenstvu ekstremnih sportova

MAJSTOR AKROBACIJA Baškovođanin na Svjetskom prvenstvu ekstremnih sportova

Mladi baškovoški majstor BMX vještina Frane Granić, u čijim smo trikovima mogli uživati gledajući ga zajedno s njegovom ekipom u Makarskoj i Baškoj Vodi napokon će se predstaviti i na velikoj svjetskoj sceni. Naime, u francuskom gradu Montpellieru zaključno do nedjelje 2.lipnja održava se Svjetsko prvenstvo u ekstremnim sportovima, na kojem će svoje akrobacije na biciklu moći, i to u velikoj i jakoj konkurenciji, pokazati i ovaj mladić s Makarske rivijere. Uoči putovanja Francusku gdje danas započinju natjecanja, s Franom smo oragnizirali i kratki razgovor za portal Makarska danas.

– Zapravo se BMX-om bavim već nekih deset godina, nakon što sam odustao od igranja nogometa i pokušavao pronaći neki sport koji će mi više odgovarati. Prijatelj iz Baške Vode Ante Bekavac je upravo u to vrijeme počeo učiti trikove na BMX bicikli i zainteresirao sam se gledajući njega. Počeo sam nakon toga polagano učiti i sam, do danas sam sudjelovao i na raznim natjecanjima, a u Baškoj Vodi ukupno četiri godine organizirao BMX festival na kojeg su dolazili i neki od ponajboljih svjetskih vozača – govori nam Frane Granić, kojeg makarska publika posljednjih godina redovito ima priliku vidjeti u sklopu popratnog programa Biciklijade, a često izvodio akrobacije i na našoj rivi u sklopu različitih ljetnih događanja.

Na Svjetskom prvenstvu koje je upravo započelo u Francuskoj Granić će nastupiti u disciplini BMX Freestyle Flat u drugoj jakosnoj skupini, odnosno master kategoriji a bez obzira na nedostatak pravih uvjeta za trening, ne gubi nadu da može ostvariti dobar rezultat. – S obzirom da mi je ovo prvo ovakvo natjecanje nemam još uvjete za nastupiti u najjačoj PRO kategoriji, no ukoliko bi u svojoj ostvario dobar rezultat i bio među pet najboljih, u budućnosti bi imao priliku okušati se u konkurenciji najveće klase. Iako sam spreman u smislu trikova koje ću predstaviti, za sada mi je ipak najvažnije pokazati sebi da mogu, jer treba uzeti u obzir da se vozi na drvenoj podlozi, odnosno na terenu za kojeg se nisam imao gdje adekvatno pripremiti. To su sasvim drugačiji uvjeti od onih na kojima inače vozim, ali u svakom slučaju ću dati sve od sebe- najavljuje Frane.

Inače, u Montpellier je zajedno s njim otputovao i njegov prijatelj iz Makarske Stipe Kovačević, koji će se okušati u amaterskoj kategoriji, a obojici mladića želimo sreću i da se na najvećoj sceni predstave u što boljem svjetlu.
O.Franić

- Oglas -