Utorak, 21 svibnja, 2024
NaslovnicaAKTUALNOBivši dogradonačelnik Dražen Nemčić: Vjerojatno "napuhanac" nekome predstavlja konkurenciju

Bivši dogradonačelnik Dražen Nemčić: Vjerojatno “napuhanac” nekome predstavlja konkurenciju

Proteklog tjedna ispred work out igrališta na gradskoj plaži uklonjen je dio betonskih pitara kako bi se na ovoj površini postavio dvorac na napuhavanje, od čega se ogradio i sada već bivši gradonačelnik Jure Brkan, i novi gradonačelnik Zoran Paunović. Brkan je naveo kako nema nikakve veze s tim odobrenjem te je zeleno svjetlo stornirao, a Paunović se osvrnuo na ovaj slučaj u priopćenju, a očigledno zato jer su prozivke upućene i na njegov račun, iako još nije bio preuzeo vlast.

Nakon objave članka o svojevrsnoj “obrani” igrališta javio nam se bivši dogradonačelnik Dražen Nemčić koji je kazao kako je spomenuti zaključak i narudžbenicu potpisao još prošle godine te kako se radi o zakonitom rješenju.

– Narudžbenica se odnosila na uklanjanje dijela pitara da bi se osigurao južni pristup trafostanici, a isti ga kao i sprave onemogućavaju u slučaju požara ili servisa. Sukladno Pravilniku potrebna su dva. Igralište je samo popisano u evidenciji komunalne infrastrukture i mislim da nema projekta niti atesta sprava te nije ucrtano u katastru. Kako se radi o rekreacijskoj površini, zaključkom sam odobrio postavljanje dvorca na napuhavanje i to u večernjim satima. Zaključak je izvanredan akt temeljem kojeg Odjel izdaje odobrenje pa su tako temeljem njega uređene zelene površine prenamijenjene u komercijalne rekreacijske. Na istoj površini je odobreno i iznajmljivanje bicikala, a i prodaja kokica. Iskreno, ne vidim ništa sporno osim što bi isti nekom predstavljao konkurenciju, a vlastite nerealne zahtjeve nisu ostvarili pa su iskoristili svoj utjecaj da isti ne bi dobio odobrenje. O mojoj odgovornosti obavijestio sam novoizabranog gradonačelnika te ću mu iznijeti detaljnije informacije, objasnio je Nemčić.
M. D. /foto O. Franić

- Oglas -