Utorak, 27 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaBiH: Tri osobe s težim zdravstvenim stanjem smještene u Covid bolnicu u...

BiH: Tri osobe s težim zdravstvenim stanjem smještene u Covid bolnicu u Mostaru

Tri osobe zaražene koronavirusom s područja Hercegovačko-neretvanske županije sa sjedištem u Mostaru smještene su na odjelu Covid bolnice u Mostaru, izvijestili su u ponedjeljak iz ove županije nakon što su ponovno nakon 30 dana zabilježeni slučajevi obolijevanja od covida-19.

U posljednja 24 sata s područja Mostara hospitalizirani su 31-godišnji muškarac, kod kojeg je infekcija potvrđena tijekom vikenda, i 24-godišnjakinja iz njegove obitelji s visokom sumnjom na zarazu.

Kako su priopćili iz Kriznog stožera Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) kod oba ova pacijenta došlo je do pogoršanja kliničke slike, zbog čega su smješteni u izolacijski blok gdje se provodi dijagnostička obrada. Tijekom protekloga tjedna u Covid bolnicu u Mostaru smještena je starija žena iz Stoca koja se nalazi na potpornoj terapiji kisikom.

Iz Kriznog stožera pozvali su građane na oprez i pridržavanje svih propisanih mjera zaštite poput držanja fizičkog razmaka, nošenja maske u zatvorenom prostoru, temeljitog pranja ruku kao i održavanja osobne higijene i higijene prostora.

Voditelj Covid bolnice u Mostaru, infektolog prof.dr.sc. Jurica Gudelj rekao je kako su provedena testiranja osnovnih kontakata novozaraženih osoba, a prvi nalazi negativni na koronavirus.

Područje Hercegovine koje je ustrojeno u tri županije je tijekom prvoga vala bilo među najpogođenijim koronavirusom.

Hina / foto Pixabay

- Oglas -