Nedjelja, 16 lipnja, 2024
NaslovnicaSPORTAtletika: Stipe Grubišić prvak Hrvatske u višeboju!

Atletika: Stipe Grubišić prvak Hrvatske u višeboju!

Atletski klub Sveti Marko ponovno je ostvario zapažen rezultat na državnoj razini.Ovaj put u glavnoj ulozi nije bila Klara Andrijašević, već Stipe Grubišić, koji je na prvenstvu Hrvatske za limače osvojio zlatnu medalju u višeboju!

Natjecanje se održalo u Zagrebu, a na njemu su nastupile atletske nade iz mnogobrojnih klubova diljem Hrvatske. Svog predstavnika imao je i naš Sveti Marko, za kojeg je nastupao Stipe Grubišić.

Višeboj za one najmlađe obuhvaća nastup u tri discipline, a riječ je o utrci na 200 metara, bacanju vortexa i skoku u dalj.
S ukupno 828 osvojenih bodova nakon završetka svih natjecanja, Stipe Grubišić postao je prvak Hrvatske u konkurenciji limača! Srebrna medalja pripala je Borni Greguru iz AK Kvarnera, dok je broncu osvojio predstavnik AK Ultra Zagreba Lukas Grabušić-.

Kada je riječ o svakoj disciplini pojedinačno, Grubišić je najviše pokazao u bacanju vortexa, gdje je s bačenih 46, 46 osvojio prvo mjesto. U skoku u dalj došao je do drugog mjesta, a bolji od njega bio je tek Lukas Grabušić, koji je skočio svega sedam centimetara dalje od Stipe (4,40). Jedina trkačka disciplina bila je ona na 200 metara, u kojoj je Stipe osvojio treće mjesto (29,64). Ispred njega našla su se tek dva zagrebačka atletičara, Filip Ciceli (AK Agram) i Lukas Grabušić (AK Ultra Zagreb).

Zlatna medalja Stipe Grubišića velika je stvar, kako za njega, tako i za AK Sveti Marko, koji je ovime još jednom pokazao da u svojim redovima ima puno talentiranih atletičara pred kojima je svijetla budućnost.
Dora Srzić/ foto Facebook/Udruga Kredenca Tučepi

- Oglas -