Četvrtak, 30 svibnja, 2024
NaslovnicaSPORTATLETIKA Klara Andrijašević peti put seniorska prvakinja Hrvatske

ATLETIKA Klara Andrijašević peti put seniorska prvakinja Hrvatske

Najbolja makarska atletičarka Klara Andrijašević obranila je naslov seniorske prvakinje na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u atletici održanom 8. i 9. srpnja u Karlovcu. U utrci na 1500 metara Klara je ostvarila pobjedu, potvrdivši svoju dominaciju u ovoj disciplini.

Ovo je već peti put da Makarka osvaja naslov seniorske prvakinje Hrvatske na otvorenom iako je još mlađa seniorka.

Ova pobjeda je samo još jedan u nizu uspjeha za Klaru ove sezone, budući da je ove sezone već osvojila naslov seniorske prvakinje Hrvatske u dvorani. Tako da je Klara ove sezone osvojila dvije krune Hrvatske atletike uz svakako naslov Mediteranske prvakinje koji moramo ponovno spomenuti.

Time je potvrdila da je daleko najbolja hrvatska atletičarka u ovoj disciplini. Ovaj uspjeh predstavlja odličnu pripremu za nadolazeće Prvenstvo Europe U23 koje se trenutno održava u Finskom gradu Espoo. Klara će se natjecati 15. srpnja, a s obzirom na svoje dosadašnje rezultate, očekuje se da će ostvariti izvrsne rezultate i na europskoj razini.

Dodjelu je obavio njen trener Stjepko Vodanović koji je na ovom Europskom prvenstvu obavlja dužnost trenera reprezentacije, tako da grad Makarska ima dvoje vrlo važnih predstavnika u dalekoj Finskoj.
MD/ foto Ak Sv.Marko

- Oglas -