Nedjelja, 16 lipnja, 2024
NaslovnicaSPORT3.NL-JUG Urania gostuje u dolini Neretve

3.NL-JUG Urania gostuje u dolini Neretve

Nakon više od mjeseca pauze, krajem ovog tjedna nastavlja se 3.NL-Jug, a Uraniu očekuje gostovanje kod Neretve.

Baškovođani su jesenski dio sezone završili na posljednjem mjestu s tek 8 osvojenih bodova i jasno je da je pred njom još jedna duga, teška i neizvjesna borba za ostanak. Najveći konkurenti su joj Kamen (10 bodova) i Neretvanac (11 bodova).

Ovaj vikend na rasporedu je 16. kolo, a Urania gostuje Iza vage. Baškovođani su zimsku pauzu iskoristili da što bolje pojačaju svoje redove. U Uraniu je stiglo šest novih igrača, a uz njih i trener Roko Kurtović. Baškovođani su na pripremama za nastavak sezone odigrali prijateljsku utakmicu protiv tučepskog Jadrana, u kojoj su poraženi 2:0. Spomenute momčadi u nedjelju su trebale igrati u prvom kolu županijskog kupa, susret je odgođen zbog viroze nekolicine igrača momčadi sa Slatine (novi termin je 01.03.).

Neretva je prošle sezone bilježila odlične rezultate, no u aktualnoj im ne ide dobro te se nalaze na 13. mjestu sa 16 osvojenih bodova. Neretvanski klubovi godinama su visoko kotirali i njihova loša izdanja definitivno su neugodno iznenađenje. Jedno je sigurno, pred neretvanskim klubovima je jako teško i izazovno proljeće.

Što se tiče ovotjedne utakmice Iza Vage, Neretva je u njoj blagi favorit. Međutim, tako je samo na „papiru“. Ni Metkovčani ni Baškovođani nisu puno pokazali u dosadašnjem dijelu sezone, pa je za očekivati jedan uzbudljiv i neizvjestan dvoboj.
Dora Srzić / foto NK Urania

- Oglas -