Srijeda, 28 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTIHrvatskaGLUMAČKI VELIKAN OVIH PROSTORA Preminuo Mustafa Nadarević

GLUMAČKI VELIKAN OVIH PROSTORA Preminuo Mustafa Nadarević

Poznati bosanskohercegovački glumac Mustafa Nadarević preminuo je nakon borbe s dugom i teškom bolesti u 77. godini života, pišu tamošnji mediji a prenosi Dnevnik.hr.

Vijest o njegovoj smrti potvrdio je glumac Moamer Kasumović za portal Radiosarajevo.ba. Glumcu je nedavno bio dijagnosticiran rak pluća, a nedavno je bio otpušten iz bolnice te je bio u svom domu u Zagrebu. Iz kuće nije izlazio zbog situacije s pandemijom koronavirusa.

Mustafa Nadarević je rođen u Banja Luci 1943. godine, a iako je radio i živio u brojnim gradovima u regiji, najveći dio života je proveo u Zagrebu.

Karijeru je započeo u Zagrebačkom kazalištu mladih, a 1969. godine je postao i članom Drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Glumio je u brojnim predstavama, a filmsku je karijeru započeo krajem 80-ih godina. U filmu „Otac na službenom putu“ Emira Kusturice iz 1985. godine istakao se ulogom Zijaha. Publiku je najviše osvojio ulogom Izeta Fazlinovića u seriji “Lud, zbunjen, normalan” koja je snimana od 2007. do 2016. godine.

M. D./foto Facebook

- Oglas -