Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKASRIJEDA Prezentacija Programa poticanja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama na području...

SRIJEDA Prezentacija Programa poticanja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama na području Grada Makarske

Grad Makarska u suradnji sa Makarskom razvojnom agencijom MARA organizira prezentaciju „Program poticanja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama na području Grada Makarske za 2023. godinu“, (fotonaponskih elektrana za proizvodnju električne energije za vlastitu potrošnju), a koja se održava u okviru kampanje „Makarski ZELENI PREKIDAČ – prebaci na održivost!“.

Prezentacija će se održati u srijedu 14. lipnja 2023. u Hotelu Biokovo, s početkom u 10,30 sati.

Naime, Grad Makarska, sukladno energetsko-klimatskoj politici koja je usmjerena prema održivom energetskom razvitku temeljenom na načelima zaštite okoliša, energetske učinkovitosti, korištenja obnovljivih izvora energije, održive gradnje i u konačnici prilagodbi klimatskim promjenama pokreće niz aktivnosti s ciljem realizacije mjera definiranih Akcijskim planom održivog energetskog razvitka i prilagodbe klimatskim promjenama (SECAP-om), sve pod okriljem kampanje „Makarski ZELENI PREKIDAČ – prebaci na održivost“.

Prva od tih aktivnosti odnosi se na „Program poticanja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama na području Grada Makarske za 2023. godinu“, odnosno fotonaponskih elektrana za proizvodnju električne energije za vlastitu potrošnju.

Temeljem predmetnog Programa, Grad Makarska uskoro će objaviti Javni poziv za sufinanciranje projekata fotonaponskih elektrana za građane.

Na prezentaciji će se zainteresiranim građanima približiti svi uvjeti Javnog poziva, odnosno:

· Kako se prijaviti?

· Koja obiteljska kuća udovoljava uvjetima prijave?

· Koliki je iznos potpore?

· Do kada traju prijave?

· Koju dokumentaciju priložiti?

· Kako i gdje poslati prijavu?

Prijave su obavezne putem prijavnog obrasca:
https://docs.google.com/forms/d/1uEP0uIaJXAF4HIBidknpnP-1KKzlAo25_elz0IShYRI/edit

- Oglas -