Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKARUGLO NA GROTTI Županija: Nitko nije poslao pismo namjere, pa i ne...

RUGLO NA GROTTI Županija: Nitko nije poslao pismo namjere, pa i ne raspisujemo natječaj

Još u ožujku ove godine je Splitsko-dalmatinska županija donijela Odluku o poništenju postupka davanja koncesije za rekonstrukciju špilje Grotta u akvarij i suvenirnicu sa sanitarnim čvorom i pristupnim stepenicama, te njenog gospodarskog korištenja. Podsjetimo da je koncesiju na pomorskom dobru do tada imala tvrtka Grotta d.o.o. koju je 2021. godine kupio Branislav Perkić, inače vlasnik Papar grilla te najavljivao kako će napraviti i Seawalk (morsku šetnicu), botanički vrt, montažno-demontažni platoe sa sjedećim garniturama…

Projekt je predstavljen i makarskoj te županijskoj vlasti, međutim, lokalna vlast je istaknula kako je za elemente projekta potrebna građevinska dozvola, te da bi se za takvo što trebalo ići i na izmjene prostornog plana. Kako bilo, postupak je na proljeće poništen, a iz Županije doznajemo da na raspisivanje natječaja još uvijek ne idu.

– Do danas nije zaprimljena inicijativa za pokretanje te slijedom toga nemamo namjeru raspisati novi natječaj, stoji u odgovoru.

Nije poznato je li Perkić i dalje zainteresiran, ali sudeći po tome što nitko nije slao pismo namjere, očito nema interesanata. S druge strane, status quo, odnosno zapuštena i opasna špilja nije pravi odgovor ni Županije kao upravljača niti Grada na čijem je terenu ova atraktivna lokacija.

Ivona Ćirak /foto M.D.

- Oglas -