Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaAKTUALNONI GODINU DANA MIRA Dr. Maja Pandža ravnatelju najavila odlazak iz Makarske

NI GODINU DANA MIRA Dr. Maja Pandža ravnatelju najavila odlazak iz Makarske

Dr. Marko Rađa, ravnatelj Doma zdravlja, Splitsko dalmatinske županiie, potvrdio nam je da je radiologinja dr. Maja Pandža najavila mogući odlazak iz Makarske. Rađa ipak vjeruie da će se nekako naći način za premostiti nekoliko mieseci do dolaska dr. Marka Tandare, liječnika koji upravo završava specijalizaciju nakon koje stiže u grad pod Biokovom.

– Doktorica je na godišnjem odmoru do 1. srpnja nakon čega ćemo se naći i porazgovarati i vidjeti možemo li naći način da ju zadržimo. Dr. Maja ima svoje razloge zbog kojih bi možda prešla u Imotski, ali postoje i druge opcije. Dr. Ķristijan Jerković i dr. Verica Franić mogli bi možda pokrivati po jedan dan u tjednu, a ako bude u mogućnosti, dr. Pandža još jedan, te kolegica iz lmotskog još jedan.

Time bismo imali četiri dana u tjednu za UZV, dok rendgen niti nije problematičan jer imamo tehničare.

Dr. Tandara bi po svemu specijalizaciju trebao dovršiti do jeseni, najkasnije do kraja godine, a do tada ćemo, nadam se, naći prikladno riešenje, kazao nam je ravnatelj.

Podsjetimo, liječnica je u Makarsku došla priie nešto više od godinu dana, a Grad Makarska je adaptirao stan za specijalisticu čiji je dolazak s razlogom razveselio gradane. Liste čekanja su se uskoro smanjile.

Dolasku u Makarsku, kako nam je tada ispričala, presudila je preporuka prijateljice koja radi u Domu zdravlja.lmotski, a budući je liječnica iz Mostara, procijenila je da joj ie Makarska, bila bolja opcija od Zagreba gdje je ranije radila.

Do izjave liječnice nismo uspjeli doći budući je telefon bio isključen.

Ivona Ćirak /foto M.D.

- Oglas -